Na regen komt neonlicht

  • Door VVMA
  • 9 maart 2024
  • 0
  • 334 Views

Wat gebeurt er wanneer je deze wereld loslaat en je volledig laat leiden door gevoel? Wanneer je gevoel, associatie en creativiteit belangrijker maakt dan wat de wereld om je heen van je verwacht?

Na regen komt neonlicht – Kunst in Kimono’s wereld (van 10 mei … 18 augustis) is het resultaat van het onderzoek van de Arnhemse R&B producer/songwriter Kimono (Thiërno Levi Bio) naar zijn creatieve en persoonlijke ontwikkeling. De tentoonstelling neemt je mee op een zintuiglijke tijdreis van 10 jaar, waarin Kimono’s creatieve visie en identiteit zich hebben gevormd. Kunst, muziek en zinnenprikkelend design leiden je langs zijn emoties en gedachten en die van zijn achterban. Denk aan onderwerpen als liefde, seks, eenzaamheid, angst, hebzucht, technologie, persoonlijke ontwikkeling en identiteit.

Tijdens deze reis heeft Kimono steeds geleefd en gewerkt op basis van zijn intuïtie en autonomie. Hij nodigt je uit om hetzelfde te doen; om de wereld van logica los te laten en samen met hem op gevoel je weg te vinden. Hij moedigt je aan om zo ook je eigen creativiteit te ontdekken en ervaren.

Over Kimono en zijn achterban

Thiërno Levi Bio (30), beter bekend als R&B producer/songwriter Kimono, is een allround creative, geboren en getogen in Rotterdam, maar al jarenlang wonend in Arnhem. In zijn dagelijks leven draait alles om het bedenken van concepten voor zijn eigen muziek, het organiseren van evenementen en het runnen van ’t Weeshuis, een community van en voor jonge makers, artiesten en kunstenaars uit Arnhem en omgeving. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om verschillende disciplines en mensen met verschillende achtergronden te verbinden en creativiteit te vieren.

Naast Kimono, is er een groep jonge creatievelingen uit zijn achterban bij het maakproces van de tentoonstelling betrokken. Ze denken mee over de tentoonstelling, bijbehorende evenementen, educatie en marketing.

Over Ontgrenzen

Na regen komt neonlicht maakt deel uit van het vier jaar durende project Ontgrenzen (2021 … 2024). Hierbij werken het Valkhof Museum en Museum Arnhem met verschillende, wisselende groepen (publics in residence) aan tentoonstellingen, waardoor er nieuwe vormen van presenteren en representatie ontstaan. Ontgrenzen heeft door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een plaats in de Basisinfrastructuur (2021 … 2024) toegekend gekregen.

foto: Beri Dalgali

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *